Milieu besparen: jij en SuperFair!

Uiteraard gebruikt SuperFair groene energie. Ook gebruikt SuperFair zoveel mogelijk verpakkingen welke verantwoord zijn. Naast het gebruik van natuurlijke grondstoffen kijken we daarbij  heel goed of een verpakking recyclebaar of composteerbaar is.

Wij brengen voortdurend bij onze leveranciers onder de aandacht wat onze visie is op het gebruik van verpakkingsmateriaal. Daarbij eisen we in toenemende mate dat zij ook gebruik maken van milieuvriendelijke grondstoffen en zorgen voor een zo goed mogelijke verwerking  van de verpakking door onze klanten. Onze draagtas is volledig composteerbaar net zoals onze broodzakken. In de toekomst willen we al onze verpakkingsmaterialen composteerbaar maken.

SuperFair helpt jou op allerlei manieren het milieu te ontlasten. Dat zie je in onze winkel en dat lees je op deze website. Uitgangspunt daarbij is dat elk klein beetje helpt!

 

Reduceren

Gewoon minder consumeren is het beste voor de ontlasting van het milieu. Want iets wat je niet koopt belast ook niet. Ben je (part time) vegetarier dan scheelt dat in de consumptie van vlees. Gebruik je minder energie door bewust energiegebruik dan scheelt dat ook enorm in de productie van energie.

Delen

Lekker je spullen delen met anderen. Dat kan via bv Peerby.nl maar ook bij SuperFair. Kijk in de Recyclebar en je kunt aangeven op een kaartje wat je wilt ruilen met of doorgeven aan anderen. Ook kun je als student  samen met je huisgenoten een boodschappentas delen als je boodschappen komt doen bij SuperFair.

Hergebruiken

Als je spullen hebt die je niet meer gebruikt kan het vaak zo zijn dat die spullen nog een ander leven kunnen krijgen. Oude kleding bijvoorbeeld. Als je die inlevert bij onze Recyclebar krijgen ze elders een tweede leven. En zeg nou zelf: ook jij hebt vast in je kast oude kleding waar je niks meer mee doet. Hergebruik  de broodzak waarin je brood bij SuperFair koopt of koop een Bio katoenen tas om je brood in mee te nemen. Dat bespaart het milieu elke dag weer nieuwe broodzakken!

Recyclen

Sommige zaken kun je niet hergebruiken. Maar dat betekent niet dat ze zo het milieu in moeten worden gedropt. Vaak kunnen restproducten worden omgezet in een nieuw product. Een voorbeeld is oud frituurvet wat omgezet kan worden in biodiesel of gebruikt plastic wat omgetoverd wordt naar allerlei nieuwe gebruiksvoorwerpen.

Composteren

Producten die gemaakt zijn van organische grondstoffen kunnen ook worden gecomposteerd. Zo zijn SuperFair draagtassen gemaakt op basis van zetmeel en dus volledig composteerbaar.

 

Heb jij ideeën om ons te helpen minder het milieu te belasten? Voor jezelf, anderen of SuperFair? Mail ons dan je suggesties naar info@superfair.nl