10 Redenen om Bio te ontdekken!

1. Bio is lekkerder

Smaak ontwikkelt zich langzaam, met veel zonlicht, in een bodem die tijd krijgt om zelf voedingsstoffen voor te planten en te genereren. Dat is het geheim van biologische groenten en fruit. Voor dieren geldt dat ook. Een stukje vlees van een dier dat in zijn eigen tempo kan groeien zal toch een stuk lekkerder smaken? Topkoks werken niet voor niets met biologische producten.

bio is lekkerder

2. Helemaal echt

Biologische producten bevatten geen resten van bestrijdingsmiddelen. Ook geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen en conserveermiddelen. En de samenstelling is anders: biologische melk in Nederland bevat bijvoorbeeld gemiddeld 60 % meer omega-3 en 38 % meer CLA vetzuren dan gangbare Nederlandse melk.

helemaalecht

3. Het best gecontroleerd

Biologisch eten moet voldoen aan alle normale eisen waaraan voedsel moet voldoen. En daarnaast nog eens aan veel extra eisen. Daar wordt op gecontroleerd van de boer tot de winkel. Dan pas mag het biologisch keurmerk er op komen.

geencent te veel1

4. Geen gentech

Mais die bestand is tegen hoge doses onkruidbestrijdingsmiddelen. Dat is leuk voor de producent van bestrijdingsmiddelen, maar de consument zit er niet op te wachten. En de natuur ook niet. Die is gebaat bij zoveel mogelijk genetische variëteit. Biologische producten zijn gegarandeerd gentechvrij.

geengentech

5. Maatschappelijk oke

Biologische ondernemingen zoals SuperFair staan midden in de samenleving en leveren daar een bijdrage aan. Er zijn biologische boeren met een natuurcamping of met een logeergelegenheid. Vaak worden er rondleidingen of fietstochten georganiseerd. Op sommige biologische bedrijven vinden mensen met een handicap een waardevolle dagtaak.

maataschappelijkoke voedselbank

6. Goed voor de natuur

De biologische of bio-dynamische boer werkt met wat de natuur hem biedt om de bodem vruchtbaar te houden en ziekten te bestrijden. Geen pesticiden en andere chemicaliën. Hierdoor blijven grondwater en sloten schoon en krijgen kwetsbare planten, vogels, vlinders en bijen alle kansen.

goed voor de natuur

7. Beter voor dieren

De dieren van bio-boeren hebben genoeg ruimte op het land en in de stal. In de stallen zijn ramen, er komt frisse lucht binnen en er ligt stro op de vloer. Ingrepen, zoals het afknippen van staarten en snavels, zijn uit den boze. De dieren krijgen biologisch voer en grazen op onbespoten weilanden met volop kruiden. Zeugen kunnen een modderbad nemen. Biggetjes mogen bij hun moeder blijven. En ga zo maar door.

10947518966_52c81f7c0a_b

8. Geen cent teveel

Vind je het gek dat een biologisch ei iets meer kost? De kip krijgt beter voer en heeft een heel weiland tot haar beschikking. En natuurlijk is een fles onbespoten fruitsap iets duurder. Het fruit is met de hand geoogst en voor een goed loon. Wil je gezond en eerlijk eten, dan is dit de eerlijke prijs.

geen cent te veel

9. Beter voor de toekomst

CO2-uitstoot, milieuvervuiling, gentech soja, dierziektes: het zal mijn tijd wel duren, zeggen veel mensen. Vast staat dat we met ons gedrag onherstelbare schade aanrichten. Willen we onze kinderen daarmee belasten?

betervoordetoekomst1

10. Goede smaak

Eet je biologisch? Dat getuigt van goede smaak. Niet alleen omdat je goed kunt proeven, het laat ook zien dat je een ruimdenkend mens bent. Iemand die zijn lichaam serieus neemt en rekening houdt met onze leefomgeving. Ook in de toekomst!

goede smaak

Kom ook naar SuperFair en ontdek dat Biologisch ook voor jou de toekomst is!