Onze Keurmerken

Wij geloven dat duidelijkheid voorop moet staan als het gaat om gezond en biologisch eten.

SuperFair gaat daarbij verder dan de eisen die worden gesteld aan een winkel met  het EKO-keurmerk. Voor dit keurmerk dienen mimimaal 90% van de producten zijn voorzien van het Nederlandse of het Europese EKO logo. Bij SuperFair geldt dat meer dan 99% van het assortiment voorzien is van een biologisch keurmerk. Ook hebben wij honderden artikelen in ons assortiment met het Demeter keurmerk. Deze producten voldoen aan strenge eisen op het gebied van biodynamische landbouw en veeteelt.

Eu-blad logo

Eu-leaf Logo voor Producten

Sinds 1 juli 2010 is er door de Europese Unie een officieel logo wat aangeeft of een product biologisch is. Dit “Eu-leaf”-logo staat aangegeven op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Het voordeel is dat alle producten met dit logo binnen Europa en producten die naar Europa worden geïmporteerd voldoen aan de “EU-verordening van biologische producten”

Voor meer informatie ga naar http://ec.europa.eu/agriculture/organic/index_nl.htm.

EKO-keurmerk voor producten

EKO-keurmerk voor Producten

Veel klanten hechten waarde aan duurzaam voedsel. Het EKO-keurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid.

Voor meer informatie ga naar www.eko-keurmerk.nl/product/consument.

Demeter

Demeter

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de daaruit verwerkte producten. Bij biologisch dynamische teelt is er naast de zorg voor voedingsmiddelen aandacht voor de bedrijfsomgeving, zoals het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en sociale en economische vernieuwingen.

Demeterproducten zijn niet alleen 100% biologisch, je bent ook verzekerd van een kwaliteitsproduct afkomstig uit de “biodynamische landbouw”.

Voor meer informatie ga naar www.stichtingdemeter.nl/.

bioland]

Duitsland Bioland voor producten

Bioland is de grootste bio landbouwvereniging in Duitsland. 5800 boeren, tuinders, imkers en wijnteelt bedrijven werken volgens deze biologische regelgeving. Daarnaast nog meer dan 1.000 partners uit de industrie en handel, zoals bakkerijen, zuivelfabrieken, slagers en restaurants.

De biologische bedrijven die werken volgens het bioland keurmerk werken op basis van een circulaire economie – zonder synthetische pesticiden en synthetische meststoffen. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van bio industrie en gentechnologie. De producten worden milieuvriendelijk verwerkt en mens, natuur en dier worden met respect behandelt.

Voor meer informatie ga naar http://www.bioland.de/infos-fuer-verbraucher/informationsmaterial.html.

biodtslnd

Duitsland Bio-Siegel voor Producten

Bio-Siegel is een Duits keurmerk voor biologische landbouw. De eisen zijn vergelijkbaar met die van het Nederlandse EKO-keurmerk. Ze hanteren beide de eisen in de EU-verordening voor biologische productiemethoden.

De controle op producten met het Bio-Siegel vindt plaats door gecertificeerde bedrijven die daarvoor zijn aangewezen door het Duitse ministerie van landbouw.

Voor meer informatie ga naar www.bio-siegel.de

 

Frankrijk Agriculture Biologique keurmerk voor Producten

Dit label is eigendom van het Franse Ministerie van Landbouw en wordt gecontroleerd door de controleorganisatie Qualité France. Het wordt gebruikt op producten uit de gecontroleerde biologische landbouw. De eisen die de Franse overheid stelt aan de biologische teelt zijn op een groot aantal punten vergelijkbaar met het Nederlandse EKO-keurmerk.

Voor meer informatie ga naar  www.agencebio.org of www.qualite-france.com