Maatschappelijke verantwoording

SuperFair staat midden in de maatschappij en wil daar een wezenlijke bijdrage aan leveren. Niet voor een selectieve groep Nederlanders maar voor zoveel mogelijk mensen. Dat betekent dat wij betrokken zijn bij alles wat er in en rondom onze winkels gebeurd.

In onze winkels zorgen we dat jij gemakkelijk alle producten die je nodig hebt kunt vinden, in een milieubewuste omgeving en tegen eerlijke en voordelige prijzen. In onze winkels zorgen we voor een goede bestemming voor producten die we overhouden. Deze worden nooit nutteloos vernietigd maar altijd van een goede bestemming voorzien. Zo doneren wij  aan de Voedselbank en composteren wij ons eigen organisch afval.

 

Waarom wil SuperFair voordeliger zijn dan Natuurvoedingswinkels en Biologische supermarkten?

Als je klanten vraagt waarom ze niet (volledig) overgaan op biologische voeding dan krijg je vaak het antwoord dat biologische producten te hoog geprijsd zijn. Daardoor is het kopen en consumeren van biologische voeding tot nu toe vooral een zaak van een klein gedeelte van de Nederlandse bevolking.

En dat is nergens voor nodig. Nog sterker: SuperFair vindt dat gezonde en biologische voeding voor iedereen betaalbaar moet worden. Dat lukt niet in 1 keer. Maar we werken er wel elke dag hard aan. Door de kosten in ons bedrijf laag te houden, door te werken met doordachte systemen en door zeer gemotiveerde medewerkers die happy zijn om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de maatschappij.

Onze medewerkers staan stuk voor stuk achter onze missie en zullen alles doen wat in hun macht ligt om de merkwaarden uit te dragen. Ze worden daar niet alleen op geselecteerd maar ook dagelijks verder in opgeleid.

 

Alcoholverkoop Nix 18

SuperFair is een niet-roken bedrijf. Dat betekent dat er in ons bedrijf en onze winkel niet wordt gerookt. Ook wijzen wij onze medewerkers op de gevaren van roken. Vanzelfsprekend verkopen wij geen tabak.

Alcoholische dranken verkopen we wel. Met name biologische wijnen en bieren. Hierbij houden we ons aan de afspraken die gemaakt zijn op het gebied van alcoholverkoop aan jongeren. SuperFair verkoopt geen alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar. Voor meer informatie kun je kijken op www.nix18.nl. Om overmatig alcohol te voorkomen stunten wij nooit met bierprijzen in onze wekelijkse aktiekrant.

 

Activiteiten in jouw buurt

SuperFair is onderdeel van de buurt of wijk waarin de winkels zijn gevestigd. Wij doen graag mee met activiteiten die je in jouw buurt organiseert en we geven achter de kassa op een bord jouw de mogelijkheid om activiteiten in jouw buurt te promoten.

 

Activiteiten voor scholen

SuperFair geeft  aan scholen en verenigingen de mogelijkheid om een rondleiding door de winkel te krijgen of workshops te organiseren over onderwerpen die onze Missie raken. Zo organiseren we voor scholen rondleidingen waarbij kinderen op ontdekking gaan door de winkel en leren over biologisch eten en verspilling van eten voorkomen. En wat biologisch eten nu zo anders maakt dan gewoon eten. Door te proeven ervaren kinderen zelf het verschil. Verder zien ze hoe SuperFair een innovatieve oplossing heeft gevonden om verspilling te voorkomen. Bij de recyclebar ontdekken ze wat je behalve plastic, glas en papier nog meer kunt hergebruiken. Een rondleiding is ook helemaal op maat te maken. Andere ideeën en wensen voor een activiteit rondom duurzaam consumeren zijn meer dan welkom en kunnen in overleg worden gerealiseerd!