Kookboeken

Eerlijk Eten

In mei 2015 is een prachtig kookboek, “Eerlijk Eten” geïntroduceerd.  Het boek neemt de lezer met 80 smaakvolle & eenvoudige recepten mee in de wereld van FairTrade.

Alle recepten in Eerlijk eten zijn geschreven door 8 gepassioneerde Nederlandse chefs en foodies, waaronder Sascha de Lint,  eigenaar van GreenAge, een van de biologische foodmerken van SuperFair.  Sascha: “Dat ik zo veel mogelijk fairtrade ingrediënten gebruik, vind ik niet meer dan logisch. Als ik kan genieten van lekker eten, moeten boeren dat toch ook kunnen?.” Voor Eerlijk eten schreef zij een aantal bijzondere recepten zoals een warm quinoa-spelt ontbijt met pecannoten en rood fruit en een frisse bulgursalade met gerookte kip.

Floortje Dessing over het kookboek . “Het eerlijke eten is echt aan het doorbreken. Er is steeds meer belangstelling voor kleinschalige, ambachtelijke gemaakte producten. Dit kookboek laat zien hoe je met mooie, eerlijke ingrediënten iets lekkers op tafel zet.”


Eerlijk eten Biltstraat 20150616_102141

 

 

Het boek is verkrijgbaar bij SuperFair!

– 80 recepten
– achtergrondverhalen
– 240 pagina’s
– hardcover

prijs €24,95
De opbrengst van Eerlijk eten is bestemd voor een kinderdagverblijf op een fairtrade theeplantage in Sri Lanka.