SuperFair-Yourdailyintake

SuperFair, de faire supermarkt

5 maart 2015 by SuperFair

Per toeval kwam ik via Instagram de aankondiging tegen van een nieuwe faire supermarkt in Nederland, SuperFair. De eerste SuperFair winkel is begin februari geopend in Utrecht aan de Biltstraat 90-92, dus ik moest er natuurlijk diezelfde week nog even heen. ‘Natuurlijk’? Ja natuurlijk. Ik eet van (mijn ouderlijk) huis uit zoveel mogelijk biologische producten, superfoods zijn mij niet vreemd (#soclean, #sohealthy hahaa) en natuurlijk eet ik ook glutenvrij en glutenvrije producten vind je vaak ook terug in dit soort supermarkten.

SuperFair probeert zich te onderscheiden van andere natuurvoedingswinkels door de producten goedkoper aan te bieden. Dat is natuurlijk fijn. Wat ook fijn is, is dat ze hier veel meer glutenvrije merken hebben dan het standaard assortiment bij andere supermarkten. Ook geloven ze in het ‘minder-plastic-zakjes’ beleid en kun je dus je noten, rijst en pasta aftappen en in een pot meenemen. Mooi initiatief!

Zaterdag leek me een mooie dag om in de ochtend een bezoekje te brengen en eens te kijken of de geruchten echt waar waren: 400 glutenvrije artikelen én biologische producten die goedkoper zijn.

SuperFair Utrecht

Ik moet zeggen, de winkel is prachtig en maakt het winkelen een plezier! Gelijk als je binnenkomt loop je tegen de goedgevulde schappen vol met prachtige verse groenten en fruit aan. Verderop in de winkel vind je onder andere:

  • vegetarische producten in de koeling,
  • maaltijd makers zoals soepen, sauzen en olie,
  • de aftapbar waar je je rijst, noten en meer kunt aftappen,
  • een hele uitgebreide glutenvrije afdeling én diepvriesvak,
  • verzorgingsproducten,
  • voedingssuplementen,
  • chocolade (belangrijk!),
  • kaas,
  • vers biologisch brood.

Glutenvrij SuperFair

Goed, ik kan dus intens gelukkig zijn als ik tegen glutenvrije producten aanloop die ik nog niet eerder heb geprobeerd of die moeilijk te krijgen zijn. Als een kind zo blij was ik toen ik de glutenvrije afdeling zag bij SuperFair. Ik zag onder andere de kokoskoekjes die ik afgelopen zomer in Italië kocht, brings back memories. De diepvries afdeling is ook goed gevuld met cornetto-ijsjes en de volkoren kaiserbroodjes van DS food. Die laatste heb ik gelijk meegenomen en ze zijn heel lekker! Ook de appeltaart van Roley’s is een aanrader, al vind ik hem wel erg prijzig voor een minipuntje. Een aantal merken die ze verkopen: Schär, Rosies, Semper, Roley’s, Rice and Rice, Les Recettes des Elianes, Consenza, Orgran en Peaksfreefrom. Ik kan onmogelijk alle producten opnoemen dus ik heb lekker veel foto’s gemaakt want ik weet dat mijn medegluutjes ook erg blij worden van het zien van glutenvrije producten 😉

Ik ben er nu één keer geweest dus of het echt zoveel goedkoper is dan bijvoorbeeld een Ekoplaza kan ik nog niet zeggen, daarvoor moet ik echt nog een paar keer langsgaan. Wel hebben ze folderaanbiedingen die er goed uitzien en die je op de website van SuperFair kan terugvinden. Het ruime aanbod van glutenvrije producten is ook erg fijn. Ik bak nog steeds het liefste zelf, maar het is goed om te weten dat als daar geen tijd voor is ik even kan langshoppen bij SuperFair. Met het afrekenen ging helaas nog wel iets mis want ik kreeg mijn korting niet maar daar kwam ik natúúrlijk pas thuis achter 😉 Ik ga er vanuit dat dat een kinderziekte was omdat ze pas net open waren.

Een aantal redenen waarom ik deze supermarkt erg fair vindt:

Ze geloven in het ‘bewust omgaan met onze planeet aarde’ (geitenwollensokkenmomentje, maar hier kan je natuurlijk alleen maar achter staan!),
Omdat je veel producten kunt scheppen koop je nooit meer dan je nodig hebt. Ook kun je gebruik maken van de potten die ze hebben staan en voorkom je zo onnodig afval.
Je kunt alleen met pin betalen. Dat vind ik een voordeel inderdaad, ik pin eigenlijk bijna altijd! Als ik kleingeld in mijn portemonnee heb raak ik altijd een beetje het idee kwijt waar het naartoe gaat. SuperFair heeft gekozen voor pinnen omdat het ‘schoner, veiliger en voordeliger’ is.
Veel van de verse producten komen uit de regio, dat is ook weer goed voor het milieu.
Elke dinsdag krijg je 10% met je studentenpas!

Wat wel een minpuntje voor mij is.. is dat de winkel niet om de hoek zit 😉

Je vindt de SuperFair op de Biltstraat 90-92 in Utrecht.
De openingstijden zijn elke dag van 08u tot 19u, behalve op zondag, dan zijn ze open van 12u – 18u.

Ga naar www.yourdailyintake.com voor het originele bericht

Category: Nieuws & pers