Zoete bloemkool-aardappelsalade

Zoete bloemkool-aardappelsalade

13 februari 2015 by SuperFair

Ingrediënten

4 personen
• 4 zoete aardappels, in blokjes
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl venkelzaad
• ¼ tl chilivlokken
• 2 el olijfolie
• ½ bloemkool, in roosjes
• 1 el kappertjes, grof gehakt
• 4 ansjovisfilets, grof gesneden
• sap van 1 citroen
• 3 el extra vergine olijfolie
• 1 el gehakte oregano

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de blokjes zoete aardappel samen met de komijn- en venkelzaadjes en de chilivlokken over een braadslee, en schep de helft van de olijfolie erdoor. Rooster 30 minuten in de oven. Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in water. Voeg de roosjes na de 30 minuten toe aan de blokjes zoete aardappel in de braadslee en rooster ze 15 minuten mee. Meng de kappertjes, ansjovis, het citroensap en de rest van de olijfolie; voeg zwarte peper toe. Schep dit mengsel door de groenten.

Category: Recepten